Tussen de soep en de patatten, vlamt Azumuta vliegensvlug naar de warmste week

De Warmste Azumuta WeekDe Warmste Azumuta Week

Het is zo ver! De warmste week is in zicht en zoals Linde Merckpoel al heeft aangekondigd: ‘t Is niet je geld, maar jij die dit jaar telt. Maar hoe pak je dat aan? Hoe kunnen wij als bedrijf ons steentje bijdragen? Via Jefta, onze nieuwe stagiaire, zijn we terecht gekomen bij de Sint-Michielsbeweging in hartje Gent. Zij is zelf sterk betrokken met de gemeenschap en gaat elke zaterdag vrijwillig studiebegeleiding geven aan kinderen met een moeilijke thuissituatie.

Jefta heeft ons kennis laten maken met Lowie, de verantwoordelijke van Sint-Michiels in Gent. Lowie zoekt nog extra ondersteuning binnen het Yellabak project. Dit project voorziet voedselpakketten voor kansarme gezinnen. Momenteel helpen ze zo’n 16 gezinnen in heel Gent. Vree wijs idee dus om als jonge startup hierin het verschil te maken! 🔥

Soep helpt Altijd

azumuta warmste week 2020

Azumuta zocht naar een meerwaarde binnen het Yellabak project. Belangrijk voor ons is dat de mensen er “warmer” van worden. Dit is toch de bedoeling van de warmste week. En waar krijgt een mens het warmer van dan van soep? Hiermee is een extra portie vitamines ook ineens verzekerd.

De beste troost in een kom

Iedereen kent het, de geur van een verse kom soep tijdens de koude winterdagen. Soep brengt rust en gezelligheid, en dat willen we aanbieden aan families die het wat moeilijker hebben. Zeker in deze bizarre tijden, nu mensen vaker thuis blijven, brengt ons soepje een moment van harmonie.

Ambachtelijk en ecologisch

azumuta warmste week 2020

Voor onze soep gebruiken we ingrediënten rechtstreeks van de lokale boer. We halen groenteresten af en maken hiermee verse soep. En dat is nog niet alles! De Sint-Michielsbeweging levert haar voedselpakketten met de bakfiets. Ze staat hiervoor bekend. Voor de warmste week mogen wij de Yellabak gebruiken om de soep persoonlijk af te leveren. Zo letten we op onze ecologische voetafdruk en bouwen we mee aan de wereld van morgen.

Alle beetjes helpen

Heb je thuis nog groenten liggen? Wij kunnen alle beetjes gebruiken. In combinatie met onze vangst bij de boer kunnen we er dan dubbel zo hard voor gaan! Wij, ingenieurs en IT'ers zijn nog niet de “Jeroen van de dagelijkse soep”, maar we zijn van plan om ons voor de volle 100% in deze uitdaging te smijten. We halen de chef in ons naar boven en maken de lekkerste soep klaar. Wij staan alvast te popelen om eraan te beginnen! 🥦

Dit jaar zorgen we voor "Gentse warmte"

azumuta warmste week 2020

Ons doel is om 500 liter soep te maken. Zo zorgen we dat kansarme gezinnen in Gent dagenlang van verse groentjes kunnen genieten!

de warmste week