Azumuta: Join for the Experience, Stay for the People!

banner_chiel_4

Hey, Ik ben Chiel en heb zopas een topstage als marketeer bij Azumuta achter de rug. De samenwerking was zelfs zo vruchtbaar dat ik nog 3 weken langer aangebleven ben als student. Maar waarom is Azumuta nu zo een fantastisch bedrijf om stage te lopen? Wel ik leg het je hieronder haarfijn uit.

Om te schetsen hoe ik bij Azumuta terecht gekomen ben moet ik even terug naar mijn academische carrière. In februari 2021 ben ik afgestudeerd als industrieel ingenieur elektromechanica. En wat een orgelpunt van 4,5 jaar hard werken moest worden werd dankzij corona een triestige viering met een glaasje bubbels in mijn eigen kot. Zo kon ik mijn studententijd toch niet afsluiten. Ik ging dus op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Die zoektocht bracht mij bij Bart Haegens en het postgraduaat digital content creation aan de Artevelde hogeschool. Velen in mijn omgeving maar ook mijn medestudenten vonden dit een opmerkelijke stap. Voor mij was dit echter vanzelfsprekend. Ik zocht een uitdaging waar ik mijn horizonten kon verbreden en kennis kon opdoen die later van pas zou komen. Daarnaast had ik het na 4,5 jaar wel echt gehad met blokken. Het postgraduaat DCC gaf me de perfecte mix van praktijkgericht leren en actuele topics. Want zeg nu zelf, is er iets actueler dan alle in’s en out’s van sociale media ontdekken?

Binnen dat postgraduaat zat ook een stage vervat. Na wat rondsnuisteren in de stagedatabank kwam ik al snel bij Azumuta terecht. Bij Azumuta vond ik de perfecte link tussen mijn beide opleidingen. Mijn kennis als ingenieur en de nieuwe vaardigheden opgedaan in mijn postgraduaat waren de ideale mix voor een stage bij Azumuta. Die skills hielpen me bij het schrijven van blogs, E-books en andere projecten. Mijn technische achtergrond was zeker en vast een troef, maar is zeker geen must. Het team binnen Azumuta ondersteunt je fantastisch.

Dat team is trouwens opgebouwd uit mensen van goud. Hoewel ik door corona niet met iedereen persoonlijk heb kunnen kennismaken, merk je gewoon aan de open sfeer die hier heerst dat het volledige team stuk voor stuk uit toppers bestaat.

Door de kleinschalige structuur van Azumuta, momenteel zitten ze in de fase van start-up naar scale-up, kom je terecht in een warm nest waar je met iedereen een babbeltje kan slaan. Gaande van de CEO Batist tot je mede stagiairs. Mijn stagebegeleidster en het hoofd marketing Aurélie is ondertussen meer een vriendin dan mijn supervisor.

Doordat Azumuta kleinschalig is kom je als stagiair op marketing ook met alle aspecten in contact. Je takenpakket is bijzonder gevarieerd zodat je een heel compleet beeld krijgt van marketing en al zijn facetten. Zo schreef ik blogs, hield ik de socials up to date, tekende ik mee de marketingstrategie uit, hielp ik bij het opstellen van ad-campagnes en nog zo veel meer. Bij Azumuta krijg je ook veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in de schoot geworpen. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontdekken en te ontplooien. En als het toch eens minder vlot gaan kan je steeds bij je collega’s terecht. Zij geven raad, feedback en zetten je in een mum van tijd weer op weg.

Stage lopen bij Azumuta betekent dus dat je een ton aan ervaring opdoet in jouw vakgebied of dat nu in sales, als marketeer of als developer is. Daarnaast is Azumuta ook een groeiend bedrijf dus wie weet is er na jou stage wel een vaste positie voor jou weggelegd.

Azumuta: Join for the experience, stay for the people!

Zou jij nu ook graag stage lopen bij Azumuta? Neem dan contact op en misschien is er wel nog een plekje vrij.

Vergeet deze post niet te delen!

In this article