Een productorder bewerken (gevorderd)

Bijgewerkt

Na de basiswijzigingen van product orders gaan we verder met de geavanceerdere typen bewerking van product orders. Er zijn drie geavanceerde bewerkingsfuncties voor product orders:

  • Reset
  • Rework
  • Upgrade

Ze werken als volgt:

Reset

What is Reset?

Heeft uw operator een fout gemaakt bij het gebruik van een werkinstructie? Of bent u niet tevreden met het antwoord op een productcontrole? En wilt u dat een operator de volledige werkinstructie vanaf het begin opnieuw doorloopt? Dan is het resetten van uw werkinstructie de oplossing.

Door een werkinstructie te resetten verwijdert u alle geregistreerde gegevens die eraan gekoppeld zijn. Alle gegevens die tijdens het gebruik van die werkinstructie door uw operators zijn vastgelegd (bijv. antwoorden op controles, tijd besteed aan een instructiestap, enz.) worden permanent verwijderd.

Daarna kunnen al uw operators die werkinstructie weer vanaf het begin gebruiken.

Het gebruik van reset is nuttig als een van uw operators een ernstige fout heeft begaan en u alle aan die fout gekoppelde gegevens definitief wilt verwijderen.

Reset a work instruction

  1. Klik in de zijbalk van de startpagina op Quality Management en selecteer Product orders.
  2. Selecteer de gewenste product order en klik erop.
  3. Selecteer een werkinstructie die is voltooid (weergegeven met een groen vinkpictogram) of momenteel in uitvoering is (weergegeven met een geel klokpictogram).
  4. Klik op het ⋮ (driepunt) pictogram naast de werkinstructie.
  5. Selecteer Reset.
  6. Klik nogmaals op Reset.

Rework

What is Rework?

Het herwerken van een werkinstructie maakt het mogelijk alle eerder vastgelegde gegevens van die werkinstructie te wissen zodat uw operators de werkinstructie opnieuw kunnen gebruiken en waarden vanaf nul kunnen invoeren. De eerder vastgelegde gegevens worden echter niet verwijderd; u kunt ze te allen tijde in de toekomst nog raadplegen.

Uw operators kunnen die werkinstructie dus opnieuw gebruiken en nieuwe waarden invoeren, terwijl alle gegevens uit eerdere keren bewaard blijven.

Rework is nuttig als u de prestaties van uw operators uit het verleden als referentie voor toekomstige verbeteringen wilt gebruiken.

Rework a work instruction

  1. Klik in de zijbalk van de startpagina op Quality Management en selecteer Product orders.
  2. Selecteer de gewenste product order en klik erop.
  3. Selecteer een werkinstructie die is voltooid (weergegeven met een groen vinkpictogram).
  4. Klik op het ⋮ (driepunt) pictogram naast de werkinstructie.
  5. Selecteer Rework.
  6. Klik nogmaals op Rework.

Upgrade

What is Upgrade?

Het updaten van een werkinstructie is het bijwerken van een werkinstructie op een reeds bestaande product order.

Een upgrade kan alleen worden uitgevoerd op een product order die actief is.

Opmerking: een upgrade kan alleen worden uitgevoerd wanneer de betreffende werkinstructie voor de product order nog niet is ingevuld. Als een werkinstructie al door een operator is ingevuld, moet u deze eerst resetten en daarna upgraden.

Upgrade a work instruction on a product order

Nadat de werkinstructie is bijgewerkt en de wijzigingen zijn goedgekeurd, kunt u een upgrade op een product order uitvoeren als volgt:

  1. Klik in de zijbalk van de startpagina op Quality Management en selecteer Product orders.
  2. Selecteer de gewenste product order en klik erop.
  3. Selecteer de gewenste werkinstructie en klik op de knop Upgrade.

Upgrade a work instruction on multiple product orders at once

Wat als u meerdere werkinstructies over meerdere product orders tegelijk moet bijwerken? U kunt dat doen met de volgende methode:

  1. Klik in de zijbalk van de startpagina op Quality Management en selecteer “Product orders”.
  2. Selecteer de gewenste product orders door de selectievakjes ernaast aan te vinken.
  3. Klik op het ⋮ (driepunt) pictogram naast Action.
  4. Klik op Upgrade work instructions.
  5. Selecteer de werkinstructies en versies.
  6. Klik op Upgrade work instructions.
Op deze pagina