Gebruikersgroepen beheren
Wat is een gebruikersgroep?
Een gebruikersgroep is een verzameling Azumuta-gebruikersaccounts binnen een werkruimte. Accounts worden doorgaans gegroepeerd op een gedeelde eigenschap, zoals hun rol (beheerder of operator), ervaringsniveau of afdeling.
Nieuwe gebruikersgroep toevoegen
- Klik op Gebruikers onder Beheer.
- Klik op Groepen.
- Klik op de gele plus knop.
- Typ de naam van de groep.
- Als dit een groep voor beheerders is, vink dan het vakje aan. Als dit een groep voor operators is, vink het vakje niet aan. U kunt deze instelling later niet meer wijzigen.
- Kies de kleur van de groep.
- Als u klaar bent, klikt u op Toevoegen.
Een gebruiker aan een gebruikersgroep toevoegen
- Klik op Gebruikers onder Beheer.
- Klik op Groepen.
- Klik op Toewijzen aan groepen.
- Vink de vakjes aan voor de groepen waaraan u de gebruiker wilt toewijzen.
Een gebruikersgroep bewerken
Om de gebruikersgroep-editor te openen:
- Klik op Gebruikers onder Beheer.
- Klik op Groepen.
- Klik op het ⋮-pictogram naast de groep die u wilt bewerken.
- Klik op Groep bewerken.
- Als u klaar bent, klikt u op Opslaan.
Dit kunt u bewerken:
- Hier bewerkt u de naam van de gebruikersgroep.
- Hier bewerkt u de kleur van de gebruikersgroep.
- Als u klaar bent met uw wijzigingen, klikt u op Opslaan. Als u uw wijzigingen wilt annuleren, klikt u op Annuleren.
Een gebruikersgroep verwijderen
- Klik op Gebruikers onder Beheer.
- Klik op Groepen.
- Klik op het ⋮-pictogram naast de groep die u wilt bewerken.
- Klik op Groep verwijderen.
- Klik op Verwijderen.
